Mereu…controlorul dintr-o vara in tren

Mereu o alta zi..mereu alti oameni…diferiti..tanari, batrani ..de varta medie. Alti oameni da…se incadreaza la diversitate. Este bine. Dar ei sunt obositi, galagiosi, grabiti, cu probleme.   Calatoria cu trenul pare o corvoada.

In fiecare zi apare un acelasi  controlor. De fapt este altul de fiecare data, dar in mintea mea a ajuns un stereotip:  aceeasi sapca, cu rosu si albastru inchis, cu burta, niciodata nu ii lipeseste burta, geanta veche din piele peste burta, degetele butucanoase, fata…rotunda, bine bierbarit…nu prea inalt de statura(bineinteles ca burta il face mai scund). Mereu cu dispozitivul lui din fier..vechi.  Si mereu aceeasi gaura in bilet… acum imi amintesc de o melodie a celor de la Vama veche ce avea un vers ce zicea: ” un glont in cap”. Cam ciudata asocierea.

Dintre toti cei din tren, controlorul pare a nu avea nici o problema, ca nu este obosit, nici vesel, nici trist. Nu este nici galagios. Nu merge nici acasa, nici la servici…este de o liniste desavarsita. . Doar intinde mana dupa un bilet, baga in buzunar 1 leu..sau 2lei daca are noroc.  Se uita un pic la bilet, si daca biletul nu are nici o gaura…atunci face una.. Si daca ceva din linistea lui este tulburata, urmatorul gand este sa ceara bani: ” sa se rezolve problema”.

Si cand isi termina munca merge intr-un compartiment legat cu lanturi si cu perdea trasa. Nu stiu exact ce face acolo. Mama zicea ca acolo el isi numara „bacsisul”.

Ma  bucur ca exista controlorul de tren, ca isi face treaba si ca nu strica aproape niciodata viata problematica a calatorilor din trenul sau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: