Omul in scaunul rotativ

Pardon, este de fapt un scaunul semi-directorial. I se si potriveste mai bine…si este in concordanta cu persoana…
I-a dat de lucru invatacelului. Acesta se intoarce la locul lui. El il priveste…cum se duce sa termine sarcina bucuros.
In gandul lui: asa eram si eu. Il astept sa vina…este imposibil sa faca totul bine. Sunt sigur ca voi descoperi o greseala si daca nu…eu oricum stiu mai multe decat el. Tot ceva voi avea de obiectat. Se roteste in scaunul lui, privirea i se urca…vrea sa spuna ceva… Cred ca se razgandeste. „Colegu(pe un ton hotarat) trebuie sa iti vorbesc.” Colegul ii raspunde:”Sa termin aici si vorbim. In 10 minute”. Omul in scaunul rotativ il priveste scurt, i se zareste un zambet in coltul gurii si raspunde:”Astept.”

Inainte de a se intoarce la birou…parca isi priveste burta pe furis. Se gandeste:” m-am ingrasat. Nu e bine. Eram mai slab. Acum ma misc mai greu”. Nimeni nu remarca privirea asta pe furis. Parca se rusineaza. Isi trage scaunul sub birou, acum este lipit de acesta. Doar picioarele parca s-ar zari dintr-un unghi dificil. Devine serios. E liniste in toata incaperea. Parca se aude cum si tasteaza apasat la laptop. Apoi 3 clicuri de mouse. Asteapta in fata laptopului. 10 secunde. Se intampla ceva. Fruntea i se increteste. Din nou un click. Se uita in peretele din fata lui. Se gandeste la ceva. Toti din jurul lui lucreaza. La fel si el.

Trec cele 10 minute. Iese cu scaunul de sub birou. Se roteste usor, spre spate, pe dreapta.Se da pe spate. Si aici este imaginea cea mai importanta a acestui om. De inaltime medie, voinic, usor grasut, cu o burta ascunsa elegant de o camasa de vara, cu picioarele oarecum scurte, ce par a fi un pic suspendate. Parul a inceput sa i se incarunteasca. Dar nu are mai mult de 40 de ani. Si el asteapta ca colegul sau sa il priveasca.
Ii comunica ceva colegului din spate, in timp ce ii si zambeste. Se ridica tacticos de pe scaun. I se simt pasii apasati, siguri, trece prin spatele invatacelului, ii priveste monitorul in treacat, vrea sa se duce la un coleg in partea opusa biroului lui. Dar se razgandeste. Iese din incapere.

Acesta este omul de pe scaunul rotativ, pardon directorial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: