Zambea usor, firav

Il vad…imi zambeste dupa perdea. Este ca o umbra. Nu pare nici gras, nici slab. Se vede mereu un contur si un zambet firav, usor. Din cand in cand se plimba prin camera ca un leu. Nu il vad iesind, nici intrand. Alta data citeste intr-un fololiu mare. Nu se misca vreo 4-5 ore. Alte ori mananca cu pofta. Nu stiu..nici care este
bucataria lui, nici balconul. Este numai in acea camera. Dimineata se intinde pe un perete. Ce grozavie mai face? Face miscari circulare, par a aparea culorii vii, indraznete, de revolta. Picteaza?
Seara apar si mai multe umbre. Pare ca se joaca pe perete cu degetele. Ies iepurasi, apoi lupul, acum o saptamana o inima. Dar de cele mai multe ori se uita pe geam, si sta mult, mult, asteptand. Apoi pleaca, cu capul plecat, obosit, dezamagit. Revine la cartea lui, din fotoliu lui mare.
Ieri a venit o femeie in varsta, a deschis geamul, a luat perdeaua. Era o camera goala, fara fotoliu, fara pat, doar o perdea. Umbra disparuse. Mi-a povestit ca aici a trait un tanar si a murit acum 5 ani. Era grav bolnav si in ultimele luni de viata se indragostise de o fata. Si apartamentul este de vanzare, dar nimeni nu vrea sa il cumpere. Vecinii zic ca in casa mai traieste inca tanarul indragostit.
Azi a aparut iar. Zambeste firav, usor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: