Dreptul de a uita

the_power_of_booksAcesta nu ni-l contesta nimeni. Este chiar firesc. Cati dintre noi isi mai amintesc cum se deriveaza o ecuatie, cum se rezolva o integrala? Daca ati terminat facultatea, acestea sunt doar amintiri, cu totul si cu totul vagi. Liceul, facultatea ne-a furnizat informatii cu duiumul: carti de 500 de pagini, cursuri trase la xerox, legi invatate aproape pe de rost- si imediat dupa examen nici nu ne mai amintim numele materiei. Si noi, tot stocam informatii ca niste harduri care dupa 1 an se perimeaza.
Si din marea asta de informatii nu folosim nici macar 1%. Insa suntem dispusi sa platim sa studiem la cele mai bune universitati ce ne ofera informatii perimate, dar facem acest lucru fara sa regretam un singur moment. Iar eu recunosc ca as merge din nou la universitate pentru a acumula aceleasi informatii invechite. Sunteti mirati? Iata explicatia: in facultatea(in opinia mea) nu primeaza informatia, ci faptul ca aceasta iti creeaza abilitati.
O profesoara de matematica ne zicea ca la terminarea facultatii nu stia cum sa mai rezolve o integrala, un medic rezident a spus ca nu stia ce sa faca cand mama ei a lesinat. Da!!! Foarte adevarat. Insa tot aceste persoane mi-au spus ca atunci cand au inceput sa rezolve integrale le facea cu usurinta, iar medicul rezident a zis ca a fost doar un moment de panica si imediat a actionat. Deci, facultatea te invata a gandi precum un economist, jurist, arhitect, inginer, jurnalist, medic, etc.
Revenind la subiectul initial, cu siguranta informatiile se uita cu usurinta. Insa abilitatile acumulate de-a lungul anilor nu se pierd asa usor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: