Regnul: IT, Specia: programator

1260cdet1 Un titlu un pic cam dur pentru cei ce reusesc sa ne simplifice viata: programatorii. Si am spus ca sunt o „specie” aparte pentru ca ei sunt oameni un pic deosebiti.
In general, nu vorbesc mult, iar atunci cand spun cvea rezuma intr-o fraza tot ce altii ar zice in 10 minute. Ii poate deranja zgomotul din jurul lor si le poate distrage atentia. Mi s-a intamplat o data sa merg cu pantofi cu toc la servici. Era un birou comun pe care il imparteam cu programatorii. Tocurile pe parchet fac un zgomot teribil. Atunci cand mergeam, simteam ca merg pe creierul lor, dar ei, din politete nu au zis nimic. De a doua zi, nu am mai venit cu tocuri, tot din politete.
Daca se intampla ca unii sa fie si profesori, nu ii privesc pe studenti. Cu capul in pamant, ei iti explica intr-un limbaj incifrat ceea ce este cu adevarat important. Pentru programatori, lucrurile functioneaza sau nu, alb sau negru. Nu exista cale de mijloc.
In mintea lor totul este bine structurat si jongleaza „cu talent” cu multe concepte bine definite. Ca niste maetri ai artei. Apropo de aceasta, atunci cand citesc o carte, ei o privesc din punctul de vedere al programarii. Un coleg recomanda o carte de psihologie pe blogul lui si zice astfel: „Ce spui dupa buna ziua. (Eric Berne) O carte de psihologie, ce vorbeste convingator despre programarea la care suntem supusi in primii ani de viata si cum am putea eventual sa o mai schimbam”.
Ei sunt oameni analitici, pentru care orice punct si virgula au un rol bine definit. Multe s-ar mai putea scrie despre programatori. Inchei cu parerea mea despre programatori legata strans de titlul blogului meu: ei sunt cei care pot sa faca din lucruri deosebite pentru unii lucruri lucruri de-a dreptul banale.

2 gânduri despre „Regnul: IT, Specia: programator

  1. Hello. Intamplator fac parte si eu din „regnul” asta si m-a amuzat tare mult articolul tau. Pentru ca stiu cate lucruri neasteptate se ascund dincolo de imaginea serioasa de om analitic. Nu te mai lua dupa aparente 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: