Omul fara pareri

PARERETe-ai intreba cum poate exista o astfel de persoana, fara pareri, intr-o societate in care „comentatul si barfa” sunt ridicate la rang de arta, in care o armata de oameni ridica in slavi Comunicarea pe la televizor, in carti si prin universitati?

Aceasta persoana este cat de poate de reala si traieste in acesta lume bombardata de atata „comunicare”. Iata o scurta descriere a ei. Merge ca o mimoza, o fantoma ce pare a folosi un corp drept un mijloc de a fi in lumea reala. Ca orice inchipuire de acest gen se misca parca plutind, urmarindu-si scopul bine definit. Nu pare a-si considera parerile prea importante in relatiile cu ceilalti. Doar intrebarile par a o mai deranja din cand in cand. La acestea raspunde dupa ce se gandeste in prealabil inainte, privind ca pierduta in zare. Desi tacerea pe care o afiseaza pare a ascunde o gandire si o judecare aspra a celor din jur, orice fraza pe care o zice pare a necesita un timp de gandire prelungit inainte de a se exprima. Lucrurile fizice ce o inconjoara din jur par a fi doar lucruri ce o impiedica sa se miste, sa pluteasca si le ocoleste in mod elegant sau le misca doar cat sa isi faca spatiu sa existe si ea.

Bineinteles ca o astfel de persoana nu pare a avea curaj, curaj sa spuna ce simte, ce o deranjeaza, sa actioneze. Dar cuvantul „pare” este extrem de important, pentru ca despre o astfel de persoana ce isi limiteaza comunicarea este greu sa o incadrezi in vreun stereotip. Si mereu, desi se incearca „descoperirea” ei, ceva tot va ramane sub un con de umbra. Sau chiar o umbra totala. 🙂

Persoanele misterioase par a avea farmecul lor, fara indoiala, pentru ca mereu te cheama a le afla secretul. Poate nu e nici unul si misterul este in sine un secret.

Imi place din cand in cand aceasta persoana, ce evident nu pare a deranja pe nimeni si ii dedic urmatoarea melodie.

Ada milea- FARA PARERI

Un gând despre „Omul fara pareri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: