Sa fii prost nu e o rusine!!!

In mediul in care ma invart eu, toti cei din jurul lor au vise marete. Bravo lor!! Dar unele atat de imposibile. Si nu datorita imprejuarilor ci chiar datorita lor. Scoala i-a invatat sa viseze ca ei vor deveni marii economisti.

De fapt scoala i-a mintit. Iata cum. Numai la mine la facultate intra in fiecare an  aproximativ 3000 de studenti. Termina sa zicem:  2700. Cu note mai mari sau mai mici, oricum se zvoneste prin targ ca nimeni nu ii intreaba ce note au avut in facultate. Ziarele urla ca ies pe banda rulanta someri cu diploma. Iata ce zice un profesor: „Noi acordam sanse tuturor elevilor. Pentru ca in vremea cand era cu examen era o adevarata industrie a meditatului. Profesorii universitari castigau  intr-o luna mai bine  din meditatii decat primeau  de la universitate. La ei la usi era cozi interminabile de doritori sa ocupe unul din locurile la facultate. Si de parca industria meditatiilor nu era suficienta exista si o industrie bine pusa la punct al pilelor(examenele erau masluite cu nesimtire). Ei, voi ce sunteti fani al examenelor, nu va contrazic ca exista avantaje si dezavantaje de ambele parti.

Acum intrarea  la facultate se face pe baza de dosar.  Fericirea e la taxa sau la buget, in functie de buzunar. Si aici ar trebui sa fie o selectie riguroasa. Adica bine, intra 3000 dar ies tot 3000? Deci toti suntem destepti, nimeni nu se pierde pe drum? Eu zic ca prostia nu este o rusine, ci o necesitate a tuturor timpurilor.

Marturisesc ca am fost la examene, pe care stiam inainte de a le da, ca ni se vor ridica notele. E un sistem inradacinat de ani de zile la noi: marirea notelor. Deci ei..intentionat vor sa ne treaca….dar de ce? Ca sa aratam bine in statistici?

Iata o explicatie  mai mult sau mai putin oficiala redusa la BANI. „Banii sunt mult prea putini acordati pentru fiecare student. Deci ca sa primim mai multi bani…vom avea mai multi studenti si implicit absolventi”. Si eu as adauga: bine ca sunt prosti, destepti…multi sa fie.Banii sunt adusi de cei multi si prosti.

Si iata de ce nu ne sunt taiate aripile din facultate, de ce nimeni nu indrazneste sa ne spuna ca suntem prosti: Banii invart sistemul de invatamant!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: