Vaslui-ul si ecologia

Sor-mea ii spune maica-mii pe internet ca in Islanda ce bine este!!! Galagie nu, poluare nu, ca totul este asa linistit. Nu masini multe, nu claxoane, nu fabrici….nici mustele nu traiesc acolo…ca este un aer atat de curat. Si in timp ce sor-mea povestea incantata, maica-mea asculta. In gandul meu: da..acolo da, viata. Maica nu ii taie din entuziam surorii mele si atunci cand termina cu laudele incepe intr-o moldoveneasca autentica:

„Dar ce tu crezi ca la noi, in Vaslui, mai este poluare? Pai fabricile s-au inchis si nu mai polueaza deloc orasul. Oamenii au saracit si nu mai fac asa mult gunoi. Nici nu au ce mai duce la tomberoane. Deci ecologie mama…se promoveaza la noi in oras si tu habar n-ai! Masinile…caci masinile in Vaslui…cele mai multe dintre ele se reduc la Dacii nu mai vezi pe strazile Vasluilui.

Ca lumea, mai mama, nu mai are bani de benzina. Daca nu-s bani de benzina, nu-i poluare. Si na…acuma bogatasii Vasluilui si-au luat masini performante, nu tu zgomot, nu tu poluare cu noxe.

Si poluare fonica, nici atata. Ca a venit criza si nu se mai construieste. Astia ce mai poluau fonic cu utilajele lor. Dar… acu…liniste, pace…ca-n Rai…unde nici noxe n-ai. Ai putea zice ca ies copii in fata blocului si se joaca: poate se aud rasetele lor. Nici copii nu mai sunt asa multi ca na..nu face omul copil cand e traiul greu. Si daca mai exista sunt acaparati de internet si tac chitic.
Ai putea sa zici ca inca mai exista pe la scarile blocurilor tinerii veniti din strainatate si isi etaleaza masinile la mana a doua. Bineinteles, lauda cu muzica house nici nu e lauda. Dar si ei sunt rari…si poluare,,,mama in Vaslui…nu-i.”
Unde saracie ii, nici poluare nu-i. Daca asa zice maica-mea…o fi un pic de adevar… Oameni ecologisti, domnule, dar ecologisti…nu-i de saga si cei din tari straine cheltuie bani inutil. Sa invete de la noi ca au ce invata.

ps: postul este un pamflet?!

2 gânduri despre „Vaslui-ul si ecologia

  1. :)) nici acum nu ma pot opri din ras.. cand imi aduc aminte faza… are dreptate.. dar tare mi-as dori ca Vasluiul sa semene din ce in ce mai mult cu Islanda.. un vulcan ne-ar trebui la Vaslui:)).. sa le luam banii americanilor(si nu numai) astfel..:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: