Vanatorii de cool

Vanatorii de cool sau mai cool spus: COOLHUNTER.

Este o meserie noua si cat se poate de serioasa, asa cum declara unele reviste cool de prin presa romaneasca.
Profilul vanatorului de cool este: tanar cu varsta intre 16 si 24(in plus sau minus 1-2 ani), cu o atentie sporita….altii ar spune: un bun ascultator.
Dar ce vaneaza el? de la cum poarta blugii, tricoul si chilotii, la modul cum isi aranjeaza sapca pe cap, de la ce tipuri de cluburi frecventeaza si pana la ce expresii verbale folosesc.

Usor, nu? Asa am zis si eu. Pai..aici la mine..pe strada bat mereu mingea niste baieti, vreo doua fete de liceu gasesc eu sa ma imprietenesc eu…si aflu si pana de cate ori au mers la baie si ce au vorbit. Numai sa ma angajeze cineva.

Dar lucrurile nu sunt atat de simpliste. Meseria aceasta se practica pe picior mare, prin metropele lumii(New York, Los Angeles, Tokyo, Londra, etc…in orasele cool, nu?) nu prin satele Romaniei. Asta e de ici de colo, nu prea e de noi. Adolescentii din marile orase dau tonul a ceea ce inseamna „cool”.

Si tot ce afla acesti tineri numiti coolhunteri este frumos retinut de marii creatori de moda si de marketerii marilor companii…ei anticipand comportamentul consumatorilor sai. Ca doar nu or sta ei…printre gastile de adolescenti…oricat si-ar dori ei sa faca acest lucru. Va interveni conflictul de generatii si apoi…unii adulti nu sunt asa de bine priviti de care adolescenti, „purtatorii de cool”. Astfel marile companii isi trimit „spionii lor bine antrenati” sa afle secretele noilor generatii.

Coolhunterii sunt viitorii marketeri si rolul acestora este unul extrem de important. Ganditi-va: e mai bine sa aduni 10 adolescenti intr-un focus grup si sa ii intrebi ce le place sau sa observi ce le place? Meseria asta nu e pentru oricine: gandeste-te ca esti unul de-al lor, ai tendinta de a avea acelasi comportament si in acelasi timp trebuie sa fii realist. Un fel de adult la varsta a doua care traieste intr-un corp cu 20 de ani mai tanar si trebuie sa redea lucrurile cat mai franc.

Eu am aflat mai multe AICI si am rasfoit si un site dedicat coolhunteringului: http://www.thecoolhunter.net

Nu stiu cat de bine este platit job-ul asta, insa pare destul de atractiv: nu faci decat sa cunosti oameni tineri si sa ii torni unor adulti care te mai si platesc pentru asta.

COOL, NU?

ps: Cumva varianta romaneasca este mistohunter?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: