Cine poarta pantalonii la voi in relatie?(1)

Unde sunt mai mult de o persoana, una e sefu. Adica planifica, coordoneaza, ordoneaza, ia decizii, pe scurt: „taie si spanzura” cum ar zice maica-mea. In relatie unul dintre ei va avea mereu ultimul cuvant: „Da, iubita”, „Bineinteles”, „Ramane asa”, „Da, iubitu”. De fapt raspunspurile finale erau asa: „Da, iubita, ai perfecta dreptate”, „Bineinteles ca facem cum spui tu”, „Ramane asa cum ai gandit tu”, „Da, iubitu, nici nu imi venea in minte o ideea mai buna ca a ta”.
In majoritatea familiilor pe care le-am intalnit eu, ea este cu pantalonii, pardon cu banii: cand barbatul ia salariu, ii inmaneaza ei ca pe un dar cardul. Ea, a doua zi, il inapoiaza ca nu cumva el sa se simta lefter. Dar il inapoiaza gol-golut. O sumedenie de carduri atunci cand deschizi portofelul de piele(cumparat tot de ea) in fata prietenilor va parea ca el este cel mai puternic om din lume.
Ea ingrijeste de copii, hotaraste ce cumparaturi face dar impreuna cu el. Ce insemna impreuna cu el? Ea isi face lista inainte de a merge la super-market si ii spune lui: ” Azi mergem la cumparaturi”. El bineinteles ca nu poate lipsi de la cumparaturi. Doar e barbatul casei. Ea se plimba intre rafturi, alege atent produsele si le pune in cos. Si el dupa ea trage caruciorul. Ea ii mai pune din cand in cand cate o intrebare: ” Facem gratar cu Maria si George?Facem, nu?”El se uita mirat la ea si pana sa raspunda ea deja zice: „Facem bineinteles ca facem. Mergi si cumpara carbuni. Vezi ca sunt din aia la punga…la 10 kg…la 5 e prea mic”. El se mira in continuare si merge si alege punga. Cand se intoarce la ea ii zice: „Ti-am cumparat o crema pentru fata si o crema de ras. Marca e buna, stiu ca o sa iti placa”. El ce sa mai zica? Ultima crema de ras a fost destul de buna. Ce sa te certi cu femeia in magazin?
Ajung la casa. Si asteptandu-si randul ea spune: „Mai vrei ceva?Uite ca ne-a ajuns randul. E prea tarziu. Ramane pe saptamana viitoare”. El pune produsele in plase, le cara pana la masina si merg acasa. Acesta este un episod banal din Femeia-pantaloni.
Daca cumva el se hotaraste sa se razvrateasca, ea linistita ii da finantele pe mana. Nu trece si face praf toti banii de pe o luna in fantasticul timp record de: 1 SAPTAMANA. Si se intoarece cu coada intre picioare la stapana lui: Femeia-pantaloni. Ati putea spune: dar cum? El nu a fost in stare sa dovedeasca ca el stie cel mai bine sa administreze banii familiei?
Iaca a uitat: ca de cand ea dramuieste toti banii el a uitat cat mai costa 1 litru de ulei, cum mai sunt preturile, e posibil ca pretul la bere sa si-l aminteasca, insa si pe acela vag.
Apropo de bere, seara cu baietii nu e niciodata la el acasa. Femeia-pantaloni nu va accepta asa ceva. La Niculae e mai bine. El a ramas neinsurat, „Cine sa il mai ia?! adauga mereu femeia-pantaloni cand vine vorba de prietenii lui”.
Si iaca asa cu Femeia-pantaloni si Barbatul-fusta. El va fi mereu relaxat ca oricum muierea lui se ingrijeste de bani si mereu vor avea pe pune pe masa si ea…daca barbat nu-i in casa…trebuie sa il inlocuim intr-un fel, la munca sa mearga si bani sa aduca.

PS: Vom povesti si despre Femeia-fusta si Barbatul-Pantaloni. Pana una alta raspundeti la intrebarea din titlu ca sa vedeti in ce categorie va incadrati: Femeia-Fusta, Barbatul Pantaloni, Femeia-Pantaloni sau Barbatul Fusta.

2 gânduri despre „Cine poarta pantalonii la voi in relatie?(1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.Tema: Esquire de Matthew Buchanan.

%d blogeri au apreciat: